Shërbimet tona

Ordinanca ISHP JURUKOVSKI për nevojat Tuaja i ofron kontrollimet specialistike dhe sub- specialistike, trajtime mjekësore dhe shërbime spitalore.

Thënie të mençura

A good doctor’s comforting and reassuring words are sometimes more powerful than medicines.
Good doctors understand responsibility better than privilege and practice accountability better than business.
A physician is obligated to consider more than a diseased organ, more even than the whole man – he must view the man in his world.
Wherever the art of medicine is loved, there is also a love of humanity. – Hippocrates.
Whenever a doctor cannot do good, he must be kept from doing harm.  – Hippocrates.
I am a doctor – it’s a profession that may be considered a special mission, a devotion. It calls for involvement, respect and willingness to help all other people.
Whatever you do, do with determination. You have one life to live; do your work with passion and give your best. Whether you want to be a chef, doctor, actor, or a mother, be passionate to get the best result.

Dhurata nga pacientët tanë me rëndësi të madhe për ne ...

Fotografitë që tregojnë dashurinë dhe mirënjohjen që pacientët tanë kanë ndaj nesh…

3
5

Ne mund t'ju ndihmojmë!

Kontrolli i shtatzënisë?

Na kontaktoni

A planifikoni një fëmijë?

Na kontaktoni

Tremujorin e shtatzënisë

Shikoni në tremujorin e shtatzënisë tuaj më shumë detaje…

 • 5

  Duhet ta dini

  Me ultratingull vaginal, gjinekologu Juaj mund të shohë prezencën e sakusit gestativ. Me këtë konfirmohet se shtatzënia ndodh në mitër.

 • 7

  Zhvillimi Fetal

  Konfirmohet prezenca e një ose më tepër embrioneve me aktivitet të dukshëm të zemrës të fryti / frytet.

 • 12

  Çfarë duket fëmija im në javën e 12-të?

  Bebja Juaj edhe pse e vogël, është tërësisht e zhvilluar. Ka madhësinë e kumbullës. Ekzaminimi në tremujorin e parë paraqet kombinim të ultratingullit të fetusit dhe analizë të gjakut të nënës, me qëllim të përcaktohet rreziku nga anomali të mundshme të fetusit.

1st Tremujori

javë 1 - javë 12
 • 18-20

  Morfologji ultratinguj

  Ultratingull për vlerësimin e morfologjisë së fetusit, respektivisht skrining të frytit. Bëhet ndërmjet javës së 18-të dhe javës së 20-të, të shtatzënisë. Me këtë ekzaminim ultratingull vlerësohet rritja dhe zhvillimi i frytit.

 • 24

  Kontrollet e shtatzënisë

  Koha për kontrollimin e ekzistimit eventual të diabetit të shtatzënisë, gjendje gjatë së cilës rritet niveli i sheqerit në gjakun e nënës mbi vlerat normale.

 • 28-32

  Ultratingull

  Ultratingull për vlerësimin e madhësisë së fetusit.

2nd Tremujori

java 13 - java 28
 • 37

  Ultratingull për vlerësimin

  Ultratingull për vlerësimin e: paraqitjes së fetusit, sasinë e ujit amniotik, vendosja e placentës, biometria e fetusit për vlerësimin e peshës së bebes. Me 37 javë të plota të shtatzënisë, shtatzënia Juaj hyn në tremestrin e tretë.

 • 38

  Kardiotomografia

  Kardiotomografia është test i cili zakonisht bëhet gjatë tremujorit të tretë të shtatzënisë. Me ndihmën e këtij testi vlerësohet nëse rrahjet e zemrës së bebes Tuaj janë në kufijtë e normales.

 • 40

  Shtatzënia

  Shtatzënia përfundon me lindjen e një ose më tepër bebeve, në mënyrë natyrale (vagjinale) ose me prerje cezariane (me operacion.

*units in weeks

3rd Tremujori

java 29 - java 40