Услуги

Ги нудиме следните специјалистички и супспецијалистички прегледи, медицински третмани и болнички услуги

Мудри мисли

A good doctor’s comforting and reassuring words are sometimes more powerful than medicines.
Good doctors understand responsibility better than privilege and practice accountability better than business.
A physician is obligated to consider more than a diseased organ, more even than the whole man – he must view the man in his world.
Wherever the art of medicine is loved, there is also a love of humanity. – Hippocrates.
Whenever a doctor cannot do good, he must be kept from doing harm.  – Hippocrates.
I am a doctor – it’s a profession that may be considered a special mission, a devotion. It calls for involvement, respect and willingness to help all other people.
Whatever you do, do with determination. You have one life to live; do your work with passion and give your best. Whether you want to be a chef, doctor, actor, or a mother, be passionate to get the best result. 

Подароци од нашите пациенти...

Слики и пораки кои ја прикажуваат љубовта и благодарноста на нашите пациенти…

3
5

Ние можеме да ви помогнеме!

Контрола на бременоста?

Закажи Термин
img

Планирате бебе?

Закажи Термин

Табела на тримесечја

Погледнете ги тримесечјата на вашата бременост во повеќе детали…

 • 5

  Треба да знаете

  Со вагинален ултразвук, вашиот гинеколог може да види присуство на гестациски сакус. Со тоа се потврдува дека бременоста е во матката.

 • 7

  Развој на фетусот

  Се потврдува присуство на еден или повеќе ембриони со видлива срцева акција кај плодовите.

 • 12

  Како изгледа моето бебе во 12. недела?

  Вашето бебе иако мало комплетно е развиено. Има големина на слива. Скринингот во првиот триместар е комбинација на фетален ултразвук и анализа на мајчината крв со цел да се одреди ризикот од можни фетални аномалии.

1во Тримесечjе

1. недела - 12. недела
 • 18-20

  Ултразвук за проценка на феталната морфологија

  Ултразвук за проценка на феталната морфологија т.н. скрининг на плодот. Се прави помеѓу 18 и 20 гестациска недела. Со овој ултразвучен преглед се проценува растот и развојот на плодот.

 • 24

  Дополнителни контроли

  Време за проверка на евентуалното постоење на гестациски дијабет, состојба во која се покачува нивото на шеќерот во крвта кај мајката над нормалните вредности.

 • 28-32

  Ултразвук

  Ултразвук за проценка на раст на феусот.

2ро Тримесечjе

13. недела - 28. недела
 • 37

  Ултразвучна проценка

  Ултразвук за проценка на: фетална презентација, количина на околуплодова вода, поставеност на постелката, фетална биометрија за проценка на тежината на бебето. Со полна 37 гестациска недела, вашата бременост е терминска.

 • 38

  Кардиотокографија

  Кардиотокографија е тест кој вообичаено се прави во текот на третиот триместар од бременоста. Со помош на овој тест се проценува дали ударите на срцето на вашето бебе со во нормални граници.

 • 40

  Породување

  Бременоста завршува со породување на едно или повеќе бебиња, по природен пат (вагинално) или со царски рез (оперативно).

*units in weeks

3то Тримесечjе

29. недела - 40. недела